22 september 2022 – Najaar 2022

Smeerboel Festival
Zaterdag 10 september 2022 was Smeerboel, al jarenlang dé plek waar Utrechters samen met de meest uiteenlopende artiesten, een flitsend feest beleven. Een festival dat voor veel Utrechters de afsluiter is van het zomer (festival) seizoen met maar liefst zes verschillende stages. Bijzonder is dat dit jaar voor het eerst de asfaltcentrale bij het festivalterrein is betrokken. Een indrukwekkende rauwe industriële plek die voor deze gelegenheid is omgedoopt tot ‘De Centrale’. Uniek omdat hiermee symbolisch de asfaltcentrale is teruggeven aan de stad Utrecht, de eerste stap in de aanloop naar het realiseren van een stoere nieuwe woonwijk voor jong en oud, singles en gezinnen.

Bezoek aan de asfaltcentrale door een afvaardiging van de Raad
Op 30 augustus jl. heeft een afvaardiging van de Raad van de gemeente Utrecht een fietstocht gemaakt door Papendorp. Hierbij hebben zij ook een bezoek gebracht aan de asfaltcentrale op Groenewoud. Loostad heeft deze avond een toelichting gegeven op ons ambitieuze plan. De Raad vond het prettig om op deze wijze te worden geïnformeerd en zij hebben met enthousiasme gereageerd. Met de woningen in dit plan gaan wij in de toekomst een substantiële bijdrage leveren aan de grote behoefte aan woningbouw in Utrecht.

Planning PARK Groenewoud
Naar verwachting wordt in de raadsvergadering van december het stedenbouwkundig plan behandeld. Bij een positief besluit zal nog dit jaar het bestemmingsplan ter inzage worden gelegd. Zodra het bestemmingsplan wordt vastgesteld, zullen de architecten gaan starten met het ontwerp van de eerste woningen en appartementen.